Kouluttaja

NETTISIVU

Elämässäni on ollut koiria vuodesta 1999 lähtien. Mielestäni olen ollut harvinaislaatuisen onnellisessa asemassa, sillä olen jo nuorena päässyt tutustumaan kaiken kokoisiin ja luontoisiin koiriin. Olen seurannut läheltä erilaisten laumakokoonpanojen toimivuutta sekä toimimattomuutta.

Itse hakeuduin Pevi-kouluttajan, Maria Seppäsen, tunnille pehmeäluonteisen kultaisennoutajani kanssa, joka oli malttamaton, veti hihnassa eikä keskittynyt kuuntelemaan ohjeita. Tämän kyseisen koiran kanssa emme tarvinneet kuin yhden tunnin tilanteen korjaamiseksi, mutta jäin itse kaipaamaan asiasta lisää tietoutta. Näin alkoi tieni tällä matkalla.

Olen valmistunut Pevi-kouluttajaksi 2016. Oppini olen saanut Koirakoulu Homeetalla. Ohjaajinani ovat toimineet Maria Seppänen, Pertti Vilander sekä Pevi-kouluttajat ry:n jäsenkouluttajat. Olen ehdottoman motivoitunut ja lapsuuteni unelma-ammatissa nauttien kaikista työpäiväni haasteista. Syventääkseni koulutustani aloitan pian ammattiin johtavat koirahieroja-opinnot Tampereen koirakuntosalilla.

Miellän itseni ulospäinsuuntautuneeksi sekä positiiviseksi ihmiseksi, jota on helppo lähestyä. Impulsiivisuuteni koen tässä työssä edukseni. Harrastan metsästystä, noutajien rodunomaisia lajeja, koiranäyttelyitä sekä metsästyskoirien jäljestämistä (mejä). Jälkimmäisessä olen pätevöitynyt koetoimitsija ja kesäisin olen mukana järjestämässä virallisia mejä-kokeita.

Toimin puheenjohtajana pienessä, mutta sitäkin enemmän aikaan saavassa yhdistyksessä. Pellavan Tyttö ry, järjestää koira-aiheisia tapahtumia, joiden tulot ohjataan eläinsuojeluun. Yhdistyksen päätavoitteita ovat eläinten hyvinvoinnin edesauttaminen, tietoisuuden lisääminen sekä hauskan pito koirien kanssa. Pellavan Tyttö ry on voittoa tavoittelematon. Yhdistystoiminnalla on mm. kerätty rahaa Kseylle ja lahjoitettu 1000 kg kissanhiekkaa Kesylle.

Pidän yllä myös pienimuotoista kenneltoimintaa nimellä ”Pellavan Kukan -kennel”. Kennelnimi on astunut voimaan 2014. Pääasiallinen kasvatusrotuni on labradorinnoutaja. Kasvattajana tavoitteenani on jalostaa terverakenteisia ja monipuolisia käyttökoiria, jotka ovat hermorakenteeltaan mieluummin kovempia kuin pehmeitä. Jalostuspäätökseni perustuvat yhdistelmiin, joista itse haluaisin pennun. Näen tärkeimpänä kokonaisuuden, jossa luonne ja terveys ovat pääkriteereinä. Pentueeni pentutestataan, jotta kaikille koirille löytyy niille parhaiten sopivat kodit. Pidän yhteyttä jokaisen kasvattini kanssa, jolloin omistajat saavat elinikäisen tuen koiransa kasvatukseen kaupan päällisiksi.